ITS LEGAL is het gespecialiseerde juridisch adviesbureau op het gebied van het ICT-recht en privacywetgeving

 


"Eenvoudig benaderbaar, duidelijk in verwoording en niet achteraf een onverwachte factuur. Wat ons betreft verdient ITS LEGAL een absolute aanbeveling".

Daan Boekhoorn - Directeur Converseon


 Wat kan ITS LEGAL voor u betekenen?

Juridisch advies

Op bepaalde specifieke onderwerpen adviseert ITS LEGAL de klant zoals over het uitvoeren van een Data Protection Impact Assessment (DPIA) of het uitrollen van een continuïteitsplan om de continuïteit te waarborgen.

 

Onderhandelen

ITS LEGAL ontzorgt klanten door de onderhandelingen met de wederpartij over een ICT-contract over te nemen zodat dat er onder de best mogelijke voorwaarden gecontracteerd wordt.

 

Review ICT-contract

ITS LEGAL biedt juridische ondersteuning door ICT-contracten en voorwaarden van de wederpartij van de klant te reviewen en aan te geven welke onderdelen niet geaccepteerd kunnen worden en anders moeten worden ingevuld.

 

ICT-jurist op afstand

Voor een vast bedrag per maand tegenover een aantal uur wordt ITS LEGAL de ICT-jurist op afstand van de klant. Dit is handig voor de klant op het moment dat er behoefte is aan een vaste juridische adviseur.

 

Pakketten

ITS LEGAL heeft voor een aantal specifieke ICT-dienstverleners "juridische pakketten" samengesteld bestaande uit een set algemene voorwaarden, een privacyverklaring en een standaard offerte/overeenkomst. 

 

ICT-contracten

ICT-dienstverleners kunnen bij ITS LEGAL een verzoek doen om een specifiek ICT-contract te laten opstellen. Op de website van ITS LEGAL wordt aangegeven welke ICT-contracten er opgesteld kunnen worden. 

 


Waarom ITS LEGAL?

ICT-dienstverleners kunnen bij ITS LEGAL terecht voor praktisch juridisch advies. ITS LEGAL is een gespecialiseerde adviesbureau op het gebied van internet, ICT en privacy wet- en regelgeving.   

Hoe doen wij dat?

ICT, internet en privacy zijn complexe gebieden waar bij wet- en regelgeving vaak de technische ontwikkelingen niet bij kunnen houden. ITS LEGAL heeft ruime ervaring met het uitleggen en toepassen van het recht vanuit een technisch perspectief en we zijn gewend om praktische antwoorden te geven aan onze klanten.


Onze blogs

Continuïteitsplan voor SaaS in de zorg: het alternatief voor de escrow overeenkomst

Het gebruik van Software-as-a-Service (SaaS)-diensten, ook wel “clouddiensten” genoemd, neemt in verschillende industrieën toe en zo ook in de zorg. Bijna twee-derde van de klanten van clouddiensten zijn alleen niet op de hoogte van de continuïteitsrisico’s die komen kijken bij het gebruik van deze software wat blijkt uit dit onderzoek. Dat is “zorgelijk” te noemen. In de zorg is er namelijk ook sprake van een toename van het gebruik van clouddiensten. Zorgaanbieders zoals ziekenhuizen en huisartsen maken steeds meer gebruik van (cloud) software zoals een elektronisch patiëntendossier (EPD) of een dienst om zorgmedewerkers met elkaar te laten communiceren in een beveiligde omgeving. Deze zorgaanbieders zijn vaak niet op de hoogte welke risico’s er verbonden zijn aan het gebruik van clouddiensten. In deze blog worden de risico’s in kaart gebracht die spelen bij het gebruik van clouddiensten op het gebied van continuïteit en op welke manier deze risico’s kunnen worden verkleind door het opzetten van een continuïteitsplan in plaats van een escrow regeling. 

Lees meer »

Checklist voor het opstellen van een Service Level Agreement (SLA)

Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om hun informatie online op te slaan. Ze maken hierbij vaak gebruik van Software as A Service (SaaS)-leveranciers die met hun cloud-diensten bijvoorbeeld een online salarisadministratie systeem leveren. Afnemers van SaaS-diensten willen graag de zekerheid dat de SaaS-dienst die geleverd wordt beschikbaar is en dat er sprake is van een bepaalde mate van support. Aangezien SaaS-leveranciers in de meeste gevallen deze afspraken willen vastleggen een overeenkomst wordt er vaak gebruik gemaakt van een Service Level Agreement (SLA). In deze blog wordt een checklist besproken die als voorbeeld kan worden gebruikt bij het opstellen van een SLA.

Lees meer »

De aandachtspunten bij het opstellen van een resellerovereenkomst voor een SaaS-dienst

Een resellerovereenkomst is een softwarelicentie waarbij de licentienemer, ook wel de reseller genoemd, de bevoegdheid krijgt om bijvoorbeeld een Software as a Service (SaaS)-dienst door te verkopen aan derden. Het verschil met het traditioneel resellen van software zit hem erin dat de reseller geen kopie krijgt van de software maar dat de licentiegever, ook wel leverancier genoemd, toegang verleend tot de SaaS-dienst. De resellerovereenkomst kan op verschillende manieren worden ingestoken. Zo kan er de keuze worden gemaakt voor een white-label resellerovereenkomst waarbij de reseller onder eigen naam de SaaS-dienst gaat verkopen of er kan worden gekozen voor een value-added resellerovereenkomst waarbij de reseller de SaaS-dienst opneemt in diensten die al door de reseller worden aangeboden. In deze blog worden de belangrijkste aandachtspunten besproken die in een resellerovereenkomst voor een SaaS-dienst moeten worden opgenomen.

Lees meer »

Algemene voorwaarden van marketing agencies: drie onderwerpen die opgenomen moeten worden!

Eigen algemene voorwaarden hanteren is voor een marketing agency de manier om onder de best mogelijke juridische voorwaarden te contracteren. Deze voorwaarden worden van toepassing verklaard op de overeenkomst die wordt aangegaan met de klant die de opdracht geeft specifieke online marketing diensten te leveren. Door het hanteren van algemene voorwaarden die zijn toegeschreven op de dienstverlening van de marketing agency worden de relevante juridische risico's afgedekt. In deze blog worden drie onderwerpen besproken die volgens ITS LEGAL altijd in de algemene voorwaarden van een marketing agency moeten worden opgenomen.

Lees meer »

Checklist algemene voorwaarden van Software as a Service (SaaS)-leveranciers

Eigen algemene voorwaarden hanteren is voor SaaS-leveranciers erg belangrijk. Deze voorwaarden worden van toepassing verklaard op de overeenkomst die wordt aangegaan met de klant die de SaaS-dienst wil afnemen. Door het hanteren van algemene voorwaarden die zijn toegeschreven op de dienstverlening van de SaaS-leverancier worden de relevante juridische risico's afgedekt. In deze blog worden wordt een checklist beschreven die volgens ITS LEGAL gebruikt moet worden bij het opstellen van de algemene voorwaarden van de SaaS-leverancier.

Lees meer »

Checklist algemene voorwaarden voor webshops

Eigen op maat gemaakte algemene voorwaarden hanteren is voor een webshop een musthave. Deze voorwaarden worden van toepassing verklaard op de overeenkomst die wordt aangegaan met de klant die een product besteld heeft in de webshop. De algemene voorwaarden moeten wel ter hand worden gesteld aan de klant. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door in het bestelproces de klant akkoord te laten gaan met de algemene voorwaarden en dat deze digitaal beschikbaar zijn gesteld aan de klant. Door het hanteren van algemene voorwaarden die zijn toegeschreven op de dienstverlening van de webshop worden de relevante juridische risico's afgedekt. In deze blog worden een aantal onderwerpen besproken die als checklist kunnen worden gebruik bij het opstellen van algemene voorwaarden voor webshops.

Lees meer »

Neem direct contact met ons op!