Waarom een ICT-jurist op afstand?

ICT-dienstverleners zoals Software as a Service (SaaS)-leveranciers hebben vaak geen vaste fulltime jurist in dienst omdat er niet genoeg juridisch werk is of dat er (nog) geen budget voor is. Bij SaaS-leveranciers kan het voorkomen dat het juridische werk vanuit het hoofdkantoor in het buitenland moet gebeuren. Dit kan ervoor zorgen dat het contracteren van nieuwe klanten langer duurt.

 

Er is wel vaak regelmatig behoefte aan juridische ondersteuning van een ICT-jurist die snel kan leveren. ITS LEGAL kan in deze behoefte voorzien. Van het "uit" onderhandelen van ICT-contracten tot aan het adviseren over continuïteit in cloud: ITS LEGAL heeft er verstand van.

 

Door het inschakelen van de ICT-jurist op afstand wordt u als ICT-dienstverlener ontzorgt op het het gebied ICT, privacy en recht.

Hoe kunnen wij uw ICT-bedrijf helpen?


Contracten: wij stellen de benodigde contracten voor u op en schrijven die toe naar uw dienstverlening en de situatie waar het om gaat.

Onderhandelen: hierbij kan worden gedacht aan het reviewen van inkoopvoorwaarden van zowel grote bedrijven als inkoopvoorwaarden van de overheid. Op basis van deze reviews kunnen wij de juridische onderhandelen op ons nemen.

Compliance: wij ondersteunen uw organisatie bij het voldoen aan de relevante regelveving zoals de Algemene verordening persoonsgegevens (AVG).

Juridische partner: we gaan een een duurzame samenwerking met u aan waardoor er geen jurist in dienst hoeft te worden genomen. Voor juridische werkzaamheden staan wij voor u klaar.


"Eenvoudig benaderbaar, duidelijk in verwoording en niet achteraf een onverwachte factuur. Wat ons betreft verdient ITS LEGAL een absolute aanbeveling".

Daan Boekhoorn - Directeur Converseon


Jarenlange ervaring op het gebied van het ICT-recht

ITS LEGAL is gespecialiseerd in het herkennen van juridische risico's voor ICT-bedrijven en staat deze partijen bij met het geven van praktisch juridisch advies, het opstellen van de benodigde juridische documenten en het bijstaan bij juridische onderhandelingen. Wij hebben onder andere ervaring met het beoordelen van inkoopvoorwaarden van multinationals en het beoordelen van juridische voorwaarden bij aanbestedingen (denk hierbij aan de inkoopvoorwaarden van de overheid: GIBIT, AIVG, ARVODI, ARBIT). ITS LEGAL heeft kennis van privacy, ICT-contracten, software, technologie en de cloud. 

Voordelen van een ICT-jurist op afstand


Scherpe tarieven: wij bieden onze diensten aan in de vorm van knipkaarten (urenbundels) met een maximumtarief van €100 per uur of er kan worden gekozen voor een abonnement.

Praktisch: juridische adviezen waar u echt wat aan heeft en die niet vol staan met juridisch jargon.

Flexibel: we gaan een flexibele samenwerking met u aan waarbij er geen opzegtermijn geldt. ITS LEGAL gaat direct voor u aan de slag en levert zo snel mogelijk de werkzaamheden bij u op.


Neem contact met ons op voor een gratis intake!

Laat hier uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Raadpleeg de privacyverklaring voor meer informatie.